Politiet i London søker enda flere gjerningsmenn i tillegg til de ni som allerede er arrestert over å ha angrepet en 17 år gammel asylsøker i Croydon. Asylsøkeren fikk brudd på hjerneskallen og tilstanden hans er alvorlig.

En talsmann fra politiet sier at de forstår det slik at de mistenkte spurte offeret hvor han var fra og da de hadde fått bekreftet at han var en asylsøker så jagde de ham før de brutalt gikk til angrep. Politiet ønsker nå å få identifisert de tre på bildet. Fem personer er tiltalt i saken så langt.

“It is understood that the suspects asked the victim where he was from and when they established that he was an asylum seeker they chased him and launched a brutal attack. He sustained serious head and facial injuries as a result of this attack, which included repeated blows to the head by a large group of attackers.

“A number of people came to the aid of the victim as he lay unconscious and injured following the assault. Two friends of the victim managed to escape the attackers and suffered only minor injuries. There are no other reported injuries.

“If you can help identify any of these people please call my team without delay. All communities stand together against hate. No one should be subjected to violent behaviour, especially those who have come to London to seek refugee and a place of safety.”

Vil de fremdeles kalle det hatkriminalitet når en folk fra én minoritet angriper en annen? Eller vil det bli redusert til et brutalt overfall?

I løpet av de siste dagene har noen sprayet graffiti med «refugees welcome» over hele Croydon. 

Londons borgermester, Sadiq Khan, som fordømte angrepet sa:

«Hate crime has no place in London, Britain or anywhere else. Our communities will not be divided by those who seek to sow hate. And we will always take a zero tolerance approach to hate crimes of any type.»

Men lokalsamfunnene er allerede splittet. Langs nasjonale og etniske skillelinjer. Det er derfor alle venter på informasjonen om hvilken etnisitet gjerningsmennene hadde. Ikke fordi man leter etter noen å legge skylden på, men fordi det er en oppklarende faktor som gir mening for de fleste innbyggerne. Det er bare de gode som vil se bort fra dette og det er derfor de heller ikke forstår hva som rører seg i samfunnet. De tror vel også at enhver gruppe som kommer ut fra en pub i et fattig område er hvite skinheads…

Andre saker, som seksuelle overfall, får mindre eller ingen oppmerksomhet i mediene. Britiske jenter tilhører vel «feil» gruppe av ofre. Mindre sårbare. Burde visst bedre enn å gå rundt alene på kvelden og alt det der.

BBC  The Guardian  ITV