«Polisen behöver hjälp», skriver Aftonbladet. Ja, det er helt sikkert. For eksempel, hvis de ønsker å advare mot gjerningsmannen på bildet, eller aller helst, arrestere ham, så hadde det vært kjekt om man kunne se ansiktet hans. Eller kanskje politiet ikke ønsker å identifisere ham fordi det kunne virke stigmatiserende?

Den diffuse personen er en «tafsare». Han tar unge jenter mellom bena når de sitter på bussen ved siden av ham. Og dette har han holdt på med siden november 2016. Og han kan fortsette så lenge han gidder fordi disse bildene kommer ikke til å være noen hjelp.

Polisen behöver hjälp med tips för att kunna hitta mannen eller få en identitet på honom.

– Vi sitter med sex ärenden som vi utreder nu, men vi vet inte om det hänt ytterligare gånger. Vi behöver få honom identifierad, säger Cecilia Närfors.

Mannen beskrivs vara i 40-45 års åldern, har mörkt kort hår, mörka markerade ögonbryn. Han ska ha stor näsa, inget skägg eller mustasch (men skäggstubb vid något tillfälle) och gropar och ärr i ansiktet.

Høh? Den beskrivelsen passer vel på noen tusen menn i Stockholm. Hvorfor ikke bare si at det er utrygt å sitte ved siden av menn på bussen? Eller at unge kvinner ikke burde kjøre buss alene? Det er jo helt tydelig at man ikke ønsker å identifisere vedkommende.

Hvis du synes det første bildet var litt uskarp – så kan du prøve igjen her. Specsavers?

Vi synes kanskje det var litt galt å vise at gjerningsmannen tar buss. Sånn – nå ble det bedre:

Aftonbladet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂