Emmanuel Macron: Ville du kjøpt bruktbil av denne mannen? Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix.

Er Emmanuel Macron som president en contradiction in terms? Etter intervjuet han ga en algerisk avis tirsdag må man kunne spørre om ikke Frankrike i ham vil få en anti-fransk president.

På spørsmål om hva presidentkandidaten mener om kolonisering, sa Macron at det er en «forbrytelse mot menneskeheten, barbarisk, en fortid som vi burde beklage».

Dette er et anti-nasjonalt svar, slik multikulturalismen er anti-nasjonl. En tar ikke historien for hva den er, på godt og vondt, og lærer seg å leve med den, men bruker sterke moralske merkelapper for å vise seg verdig å bli innlemmet i verdenssamfunnet. Dette «verdenssamfunnet» består i hovedsak av mennesker fra den ikke-vestlige verden, og det er de man må vise seg verdig.

Mr Macron provoked outrage on the Right by describing colonial rule as a “crime against humanity” during a visit to Algeria, once the jewel in France’s imperial crown.

Men har ikke pendelen svingt vekk fra denne avstandtaken fra hvem man er? Macron hadde neppe turt å si dette på hjemmebane, og var dum nok til å tro at det ikke ville finne bli fanget opp.

Det viser hvem han er: Glatt, anti-nasjonal, full av uforpliktende pjatt.

Målinger viser at bare 33 % av de som sier de kunne tenke seg å stemme på Macron, kommer til å gjøre det.

På toppen av det hele har Macron forsøkt å innynde seg hos høyrefløyen ved å vise forståelse for deres skepsis til gay rights.

The 39-year-old independent, a relative political newcomer, then infuriated Left-wing supporters by trying to reach out to Right-wingers who opposed gay marriage, saying they had been stigmatised and “humiliated” under President Hollande’s Socialist government.

Uttalelsene kostet Macron oppslutning på begge fløyer. Han mistet forspranget og lå lørdag likt med Fillon.

Marine le Pen scorer 26 prosent og Fillon og Macron ligger på 20 prosent hver, noen viser helt ned i 18,5 %.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/02/18/macron-loses-lead-remarks-colonial-algeria-gay-marriage-spark/

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/frankrike/frankrike-presidentfavoritt-provoserer-med-koloni-utspill/a/23928415/