guido_reni_-_santa_cecilia
Guido Reni (1575-1642)
Olje på lerret, 95,9 x 74,9 cm, Norton Simon Museum, Pasadena.

Den 22. november er festdag for den hellige Cecilia, og følgelig navnedag for alle som heter Cecilia eller en variant av navnet, som Sissel. Legendene er ikke helt samstemmige om når hun levde, det er antydet at hun led martyrdøden enten rundt 230 under Alexander Severus, eller rundt 180 under Marcus Aurelius. Hun er skytshelgen spesielt for musikk og musikere, og har musikkinstrumenter som ikonografiske  attributter.  Festdagen markeres tradisjonelt med konserter.

Georg Friedrich Händel (1685-1759), Ode for St Cecilia’s Day, HWV 76 (1739)

Sopran: Felicity Lott. Tenor: Anthony Rolfe-Johnson

THE ENGLISH CONCERT AND CHOIRTrevor Pinnock

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629