Nytt

Anjem Choudary, som er blitt dømt for å rekruttere jihadister til Den islamske stat, har mange tilhengere. Flere av dem har også støttet ham økonomisk. Og det er visst ikke bare de som har støttet Choudary i jihad-rekruttering, for det viser seg at skattebetalerne, helt uvitende, også har gitt sin del.

Mer enn 11 millioner kroner har skattebetalerne blitt lurt for, ifølge The Mail on Sunday. Et dusin jihadister ble betalt lønn av en forretningsmann som fikk utbetalt store summer fra offentlige midler for å lede IT-kurs i biblioteker og jobbsentre.

Pengene ble lurt videre til den forbudte terrorgruppen Al-Muhajiroun (ALM) som avholdt møter i hans ulike lokaler, som godtebutikken i London.

Utrolig nok fortsatte forretningemannen å motta offentlig støtte i nesten fire år etter at hans forbindelse med Anjem Coudary ble kjent.

The businessman, who cannot be named for legal reasons, was branded a terrorist funder by Ministers and had his bank accounts frozen after police and MI5 said he had enabled ALM ‘to exist and grow by providing employment and meeting places under an apparent legitimate veil of a confectionery shop’.

37A3FF6200000578-0-image-a-34_1472331094113

Lollipop-jihadist Trevor Brooks ble stanset da han  forsøkte å reise til Syria bare dager etter Paris-terroren.

Daily Mail