Debatt

Mørket er her…og det er ingen fantasi… Med disse ordene begynte Hans Rustad i document.no sitt nylige kraftfulle innlegg, og fortsatte: «Verden vant ikke over nazismen ved å snu blikket bort. Verden vil heller ikke overvinne IS og global jihad ved å overlate kampen til spesial-styrker og droner. Krigen er kommet hjem til Europa og IS har erklært total krig. Det må vi ta inn over oss».

Jeg er gammel nok til å huske fra tysk okkupasjon. Kirkens menn var på nasjonens side i kampen mot nazismen. Islamismen er ikke bedre. Hvor er kirkens menn idag? De må tørre sannhet, vise ånd – modig stå opp – ja omtale virkeligheten uten å rygge. Ellers blir det med oss som med våre terroriserte ned-slaktede kristne brødre og søstre i Midt-Østen: Ondskap som vi vet ikke viser nåde. Konverter eller dø.

Vår Herre har ikke sagt at vi ikke skal forsvare oss. Tvert imot, at vi skal sloss mot mørket. Er det ingen blant de geistlige som tør påpeke dette, åpent og ærlig? Hvis ikke går det oss alle ille, for folket trenger påfyll av ånd og styrke. Opp mot ondskap, uansett hvor den kommer fra.

Våre politikere er feige. Er kirkens menn likedannede? I så fall lover det dårlig for den norske kirkes fremtid. Når selv ikke våre åndelige ledere omtaler islamismens ambisjon om hegemoni. Da trøste og bevare oss lam, for bare fariseere og forkledde opportunister. For ondskapen preker toleransen til den tar over – da forsøker den å kneble det gode. Bedre da å være biskopene foruten. For «kallet» var vel ikke dum-snillhet blottet for samfunnsansvar?

«Snarveien» til å takle denne krisen er å benekte at den eksisterer, og les for all del ikke Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11 landeplage».

Vi trenger ikke sekulære i Brussel som forordner overnasjonal integrasjon… Av indre og ytre fiender er alltid de indre de farligste, herunder dem som «avvæpner» oss. De sanne kristne har en moralsk plikt til å forsvare freden, med makt om nødvendig. Faktisk, det er nærmest «naturstridig» med lam uten hyrder.

 

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.