To år etter rapporten om tusenvis av seksuelle overgrep i Rotherham med 1400 ofre, viser det seg at man ikke har greid å få bukt med problemet. I løpet av denne tiden har ikke mindre enn tre ledere av granskningskommisjonen trukket seg. Det er en lukrativ jobb, selv etter at man har trukket seg fra stillingen.

Dame Lowell Goddard kunne motta opp til £90,000 i sluttvederlag, og fortsatt få dekket bokostnader på £2000 i uken, på skattebetalernes regning, til tross for hennes fratredelse fra regjeringens granskning av seksuelle overgrep og barnemishandling.

104787855goddard-large_trans++cM9aBJczjGu2JtrWg8AaNfFtC5-ks31ISLj53mwtL-A

Dame Lowell Goddard er sistemann som fratrer jobben.

Folk i Rotherham (og sikkert også andre engelske byer med samme problem) er sinte for at sosialarbeidere og politi ikke har gjort mer for å ta grooming-gjengene. De har snakket med journalister. Ett voldtektsoffer sier:

«Disse mennene voldtar fremdeles hvite jenter. Jeg vet om noen som har måttet vente i månedsvis før de i det hele tatt blir bedt om å avgi forklaring (til politiet). Det er fremdeles sjokkerende dårlig. Hva har National Crime Agency holdt på med de siste 18 månedene med sine 10 millioner pund? Ingen arresterte enda? Vi føler oss desperate og motløse.»

Et annet offer forteller:

«Jeg kjenner noen jenter som nylig har stått frem [med deres sak], som har blitt fortalt at de er rasister, og jeg kjenner mange som ikke vil stå frem og for å være ærlig så  kan jeg ikke klandre dem. Ingenting har forandret seg, ikke i det minste. Det har fortsatt i samme omfang som før. «

Og et tredje:

«Det er akkurat like ille som det var før, fordi de rett og slett ikke bryr seg – de ønsker ikke å gjøre noe med det.»

Gjengene som står bak voldtektene har koordinert intimideringen av vitner slik at jentene og familiene deres har vært for redde til å melde fra.

«Med tanke på en serie hendelser som fant sted i mars i år, sa han: «Hver natt i 13 av 14 netter mellom 00:00 og 01:00 kom folk bankende på døren og sa at de hadde takeaway. Vi spiser egentlig ikke takeaway, og kikket gjennom kikkehullet der de ikke hadde noe mat, men en bil full av asiatere.»

«For ni uker siden hadde vi barnebarnet her for en dag, og vi gikk tur med hunden. På vei tilbake la jeg merke til to BMWer full av asiatere.»

«Vi gikk forbi, og vi hørte dem si noe, men vi bare ignorerte det. Vi kom over veien og plutselig hørte vi «dere hvite jævler, tro ikke at datteren din er trygg», og slike ting.»

Det var ingen andre der i gaten, så det var helt tydelig rettet mot oss. I neste øyeblikk stakk denne svære skallede pakistanske mannen, iført en sånn kjortel, armen ut bilvinduet, mens han viftet med en boks tennvæske og ropte «Dere skal få se, dere skal få se.»

En beboer fortalte til The Express at han jevnlig så biler fulle av overgripere som sirklet sakte i området rundt der han bor. Han sa det var velkjent at taxisjåfører prøver seg utenfor de lokale skolene ved skoleslutt i håp om å plukke opp noen unge jenter.

Mannen – en tidligere universitetslektor – sa at han var «rasende» for at grooming fortsatt foregår åpenlyst, til tross for offentlig ramaskrik.

Han sa: «Det har ikke blitt satt en stopper for det, og for dette er jeg rasende. Det florerer, og det er veldig, veldig galt. Jeg har sett de unge mennene, og de er som villhunder i løpetid utenfor huset, og går ikke vekk. De står utenfor en hvit jentes hus, på kjøkkenet står hun og skriker til de utenfor som vil inn og knulle henne, men politiet viser ingen interesse.»

 

Advokat David Greenwood fra Switalskis solicitors, som har representert dusinvis av misbrukte jenter forteller at det er for tiden er seks “splinter groups” av pedofile som opererer i byen. Han legger til:

«Jeg har en sterk fornemmelse av at dette også skjer i byer over hele landet. Du kan finne foreldre som klager til politiet men ikke blir tatt seriøst, og som lider under den samme frustrasjonen som foreldrene i Rotherham led for 15 år siden.»

British Muslim Youth (BMY) har advart at deres medlemmer ikke kunne holdes ansvarlig for «acts of personal self-defence» og sa at de ikke lenger kunne stole på South Yorkshire Police på grunn av «marginaliseringen og umenneskeliggjøringen» av muslimer. De oppfordret til å boikotte politiet.

Prioriteringen og offermentaliteten sier alt om avstanden mellom de to kulturene. Jane Collins fra Ukip oppsummerte det slik:

«I mange har år har disse mennene bedrevet sine fryktelige handlinger; voldtar jenter og sender dem rundt, mens lokale myndigheter ikke gjorde noe som helst, fordi de er redde for å fremstå som rasister, ved å anklage muslimske menn for kriminelle handlinger mot hvite jenter.»

«Det er kvalmende at denne gruppen menn ignorerer hva som har hendt med 1400 ofre for grooming-gjenger i Rotherham – jenter som faktisk ble demonisert – for istedet hevde at det er de som er ofrene.»

terrace-615959

Men «white flight» skyldes selvfølgelig at folk er rasister – tror mange uopplyste, naive mennesker.

Express

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.