Det meldes om tre drepte og minst ti sårede på kjøpesenteret «Olympia» i München, ved OL-landsbyen fra 1972, i et boligområde ca. 10 km fra sentrum. En svartkledd mann avfyrte mange skudd utenfor en McDonald’s tvers overfor kjøpesenteret.

Det kommer også inn meldinger om skudd avfyrt på ulike steder rundt omkring i byen, og at det kan være flere terrorister involvert.

Myndighetene oppfordrer til å unngå offentlige steder (altså, ikke bare unngå kjøpesenteret) i München sentrum.

McDonalds terror München 2::7 terror 2016

Pistolmann (ikke automatvåpen!) rett før han avslutter en tilsynelatende mobilsamtale og tar frem våpenet og skyter mot tilfeldig forbipasserende. Maks 9-12 skudd i en pistol, og langt mindre treffsikker enn en rifle. Pistol er ikke «førstevalg» for en terrorist.

Oppdatert kl. 2230: åtte mennesker rapporteres nå å ha mistet livet. Et lik er funnet i elven Isar i München; det spekuleres om det kan være en terrorist.

Idag er det forøvrig nøyaktig fire måneder siden terroren i Brussel, og femårsdagen for 22. juli 2011-massakren.

 

http://www.welt.de/politik/deutschland/article157237504/Tote-bei-Schuessen-an-Einkaufszentrum-offenbar-mehrere-Taeter.html?wtrid=socialmedia.socialflow….socialflow_facebook

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂