Tavle

Svenske myndigheter hevdet fredag at det ikke er noen sammenheng mellom rekken av hendelser som alle dreier seg om at telemaster faller ut. Det er enkeltstående hendelser, påstår myndighetene.

Torsdag ble også lufttrafikken over Stockholm lammet. Myndighetens ro virker påtatt og ubegripelig.

  • 19. mai ble flytrafikken over Stockholm, Göteborg og flere svenske byer rammet av svikt i luftfartsverkets radarsystemer. Samme dag kollapset også billettsystemet til det statlige svenske jernbaneselskapet SJ (tidligere Statens Järnvägar).
  • Fredag er fortsatt deler av flytrafikken i Sverige rammet av dataproblemene torsdag. Det var Luftfartsverkets radarsystemer som kapitulerte rundt klokka 11 torsdag og lammet flytrafikken over store deler av Sverige. Luftfartsverket har foreløpig ingen svar på hva som forårsaket kollapsen.

    – Vi vet hva som skjedde, men vi vet ikke hva det skyldtes. Men det skal vi finne ut. Når det skjer noe, har vi en systematisk måte å utrede hendelser eller episoder. Vi skal begynne å utrede så snart vi kan, sier pressesjef Per Fröberg i Luftfartsverket til Svenska Dagbladet.

https://www.aldrimer.no/professor-stemmer-overens-med-hybridkrigforing/