Nytt

Labour nekter å suspendere MEP Afzal Khan som har uttalt at Israel oppfører seg som nazistene. Det får andre Labour-MP til å reagere: Partiet sender et signal om at antisemittisme er OK.

Labour begynner etterhvert å få mange representanter som utmerker seg ved trekke paralleller mellom Israel og Nazi-Tyskland. Det holder ikke å mene at det ikke er ment bokstavelig. Når mange nok sier det får det en effekt.

Hvis ikke ledelsen setter ned foten nå vil det bli akseptabelt med slike uttalelser. Det lar seg heller ikke skjule at det er muslimske politikere som oftest kommer med de mest ytterliggående uttalelsene. Khan skrev på twitter:

«The Israeli Government are [sic] acting like Nazi’s [sic] in Gaza”.

Det nytter ikke å mene at nå har partiet opplevd så mye bråk at det trenger ro. Antisemittisme kommer til å dukke opp igjen. Det forsvinner ikke ved å late som ingenting.

Andrew Percy MP and Sir Eric Pickles MP have called on the Labour Party to suspend Mr Khan for his “deeply offensive” comments.

“It is staggering how often Labour politicians casually reference the Nazis when discussing the world’s only Jewish state,” Mr Percy said.

 “This is deeply offensive, causes a great deal of hurt to the Jewish community in the UK. Labour should move to suspend Afzal Khan immediately and start to take the issue of anti-Semitism more seriously.”
Tilfellet Khan sier en del om hvordan det multikulturelle Storbritannia utvikler seg: Khan ble utnevnt til Commander of the British Empire, CBE, i 2008 for hans arbeid for dialog mellom trossamfunn. Men dialog er visst ingen hindring for antisemittisme. Det er det problem ikke bare Storbritannia står overfor: Hat og dialog utelukker ikke hverandre. Det kommer bare an på hvem man hater. Når skal det gå opp for Erna Solberg og den, visstnok, borgerlige regjeringen?
Sir Eric Pickles er Storbritannias spesialutsending i saker som har med Holocaust å gjøre. Han burde vite hva han snakker om.
Sir Eric, who is the UK’s Special Envoy for Post-Holocaust Issues, said: «Another day, another Labour anti-Semite caught red-handed. Jeremy Corbyn’s failure to even suspend this MEP makes an absolute mockery of his promise to tackle anti-Semitism within his Party».
Khan var medstifter av The Muslim Jewish Forum of Greater Manchester. Det burde ikke gi ham credit, men i det nye politisk korrekte samfunnet er slike symbolske handlinger blitt en investering i egen karriere, og ikke noe som forplikter.
Londons nye muslimske borgermester har lovet å vie arbeidet for bedre relasjoner med jødene, høy prioritet. Men hvis folk som Khan blir sittende vil hans ord ha mindre troverdighet.
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/18/labour-refuses-to-discipline-mep-who-compared-israel-to-the-nazi/