Boko Haram har drept drept mellom 9.000 og 11.500 kristne siden 2000. Et konservativt estimat. 13.000 kirker er ødelagt eller stengt. 1,2 millioner kristne er på flukt. Likevel motsatte Obama-administrasjonen seg at Boko Haram ble definert som en terrororganisasjon. John Kerry, CIA-sjefen John Brennan sier det som er Obama-administrasjonens standpunkt: Boko Haram skyldes fattigdom og ulikhet. Den står for det bortvendte blikk. Salafisme var ukjent i Nigeria helt til 80-tallet, da saudi-penger begynte utdannelsen av imamer og bygging av moskeer. Nå er også eliten og hausa-fulani blitt hatefulle mot kristne.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.