Kjønnsegregeringen øker i Europa. Et tysk jernbaneselskap starter med egne togvogner for kvinner og barn på ruten mellom Leipzig og Chemnitz. De benekter imidlertid at kjønnssegregeringen skal være for å hindre overgrep fra migranter, slik mange har spurt dem om.

Several reports suggest that the new carriages, for women and women travelling with children, are a response to the sex-attacks in Cologne on New Years Eve, which was largely blamed on migrants. Regiobahn line announced this week that the women-only carriages will be available for passengers travelling between Leipzig and Chemnitz.

Breitbart skriver:

Yet despite the recent mass sex-attacks in Germany, and the official advice to young women that the best thing to do is to keep groping migrant men “at arms length” to prevent rape, the railway denies the segregated trains has anything to do with sexual harassment.

Man skulle ha forstått idéen dersom det dreide seg om nattog med sovekupéer slik Deutsche Bahn tilbyr. Men reisetiden mellom Leipzig og Chemnitz er kun på 1 1/2 time. Allikevel sier jernbaneselskapet at dette er et trygghetstilbud for kvinner, selv om det absolutt overhodet ikke har noe med migrantovergrepene i Tyskland. Neivel. Sharia-trygghet? Det eneste som nytter mot slik islamisering er boikott. Hvis ingen kjøper billetter så dør det av seg selv.

Labour-leder Jeremy Corbyn luftet tanken i august ifjor:

“Some women have raised with me that a solution to the rise in assault and harassment on public transport could be to introduce women-only carriages. I would consult with women and open it up to hear their views on whether women-only carriages would be welcome – and if piloting this at times and on modes of transport where harassment is reported most frequently would be of interest.”

Hvor lang tid tar det før kvinner som ikke velger dette «sikre» alternativet blir fortalt at de kan takke seg selv hvis de blir overfalt? Tross alt så hadde de jo sjansen til å unngå overgrep? Hvorfor driver kvinner og reiser rundt på egenhånd blir vel neste spørsmål. Svensk politi sier allerede at kvinner ikke bør gå ut alene da det ikke er trygt for dem.

På den annen side: Jernbaneselskapet forbereder seg kanskje bare på den neste millionen av asylsøkere som forventes i år?

German-train

Hvilken vogn er kvinnevognen, herr konduktør?

Daily Mail  Breitbart  Süddeutsche

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂