Den ene dramatiske nyheten følger den andre fra Belgia. Francois Hollande sier de holder på å utslette nettverket, men ting tyder på at det fortsatt er aktivt. Det mest illevarslende er planene om å angripe et atomkraftverk.

To dager etter tirsdagens angrep i Brussel ble en vakt på et atomkraftverk drept. Hans adgangskort ble stjålet.

Jihadistene har jobbet med å klartlegge og planlegge et angrep i lang tid. I november kom belgisk politi over 12 timer langt videoopptak av privatboligen til en ledende person innen belgisk atomforskning. Opptaket ble kjent i februar, men først nå ble det klart at det var Bakraoui-brødrene som sto bak.

De sprengte seg selv i lufta tirsdag, sammen med Najim Laachraoui. Likevel kunne nettverket aksjonere torsdag.

Det kan bare bety at planerne om at angreb på atomkraftværket fortsatte selv om Bakraoui-brødene og Najim Laachraoui sprængte sig selv i luften.

To dage efter at selvmordsbombere dræbte 31 mennesker i angreb i Bruxelles, blev en sikkerhedsvagt på et belgisk atomkraftværk dræbt og fik sit adgangskort til værket stjålet. Det rapporterer flere belgiske medier lørdag.

Ifølge den belgiske avis DH (Derniere Heure) blev vagtens adgangskort deaktiveret, så snart det blev opdaget, at han var blevet skudt og dræbt. Avisen melder ikke noget om, hvor længe der gik mellem drabet og deaktiveringen af kortet.

En talskvinde for belgisk politi siger, at politiet ikke ønsker at udtale sig om sagen, da en efterforskning er i gang.

Torsdag skrev DH, at selvmordsbombemændene fra tirsdagens angreb i henholdsvis Zaventem-lufthavnen og på metrostationen Maelbeek i hjertet af Bruxelles oprindeligt havde planer om at ramme et atomanlæg.

nuclear.plant.doel.belgium

 

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE8537292/medie-har-sat-navn-paa-manden-med-hatten-i-bruxelles/