Nytt

Den velkjente Oscar-showet er over for denne gang. Amerikansk film feirer seg selv og får samtidig kritikk. Det klages ikke på kvaliteten til filmene og skuespillerne som ble nominert til prisutdelingen. Problemet er mangel på mangfold blant de nominerte. Det er for mange hvite folk.

Kvalitet, dyktighet og popularitet er underordnet. Det er mangfoldet som må løftes frem.

Er det noen som er mer opptatt av hudfarge enn antirasister?

På vei inn til Oscar-showet på den obligatoriske røde løperen hadde Akademiets medlemmer svart høflig på spørsmål om mangelen på etnisk variasjon blant årets nominerte. Alle var selvsagt for mangfold. Hva som bør gjøres var det få som ville svare på.

—-

Det tok ikke lang tid før Oscarshowets programleder, Chris Rock, gikk rett i strupen på publikum og konstaterte at jo, selvsagt er Hollywood rasistisk. Men de er jo så hyggelige og liberale.

Aftenposten