I helgen ble det arrangert X-games i Oslo. Diverse konkurranser på brett og ski ble gjennomført. Politiet anså Big Jump-finalene på Tøyen som den store utfordringen. 14 000 betalende tilskuere, og ca 5 000 utenfor sperringene på «Gratishaugen» gjorde at politiet tok ingen sjanser. Bildene fra arrangementet viser en tilsynelatende relativ homogen gruppe mennesker som ikke gjenspeiler mangfoldet som Oslos politikere er så utrolig stolte av. Ingen alvorlige hendelser ble rapportert, og politiet er svært fornøyde.

– Arrangøren gjorde en god jobb, og lot til å ha veldig god kontroll, så jeg har ingen rapporter om at var nødvendig for oss å gripe inn, sier Gulbrandsen.

Ute i Oslo forøvrig var kvelden preget av våpenbruk vold og trusler. Det multikulturelle utstillingsvinduet Groruddalen er av stedene som blir nevnt.

Truet vekter med våpen

Øverst i Groruddalen hadde politiet en større aksjon med både hundepatrulje og helikopter etter at en mann hadde truet en vekter med et våpen litt før klokken tre i natt.

—-

En mann i 20-årene ble natt til søndag knivstukket i Urtegata.

—-

Mannen som trakk en foldekniv og truet en vekter på et utested, fikk politiet raskt kontroll over. Det samme var tilfellet i Pløens gate, ved Youngstorget, hvor en mann ble pågrepet etter at han forsøkte å slå en flaske i hodet på en dørvakt.

Sånn går dagene i mangfoldige, harmoniske og trygge Oslo.

Osloby