Tom Bowers bok Broken Vows etterlater ikke Tony Blair mye ære. Det er riktignok allerede velkjent og godt dokumentert at Labour jobbet aktivt for å få inn så mange immigranter til Storbritannia som mulig. De greide å få inn over 2 millioner. Tidligere Labour-rådgiver Andrew Neather sa at det var en politisk målsetting å gjøre Storbritannia til et multikulturelt samfunn. Innvandrere betydde, ikke minst, nye velgere for Labour.

Mr Neather said the policy was designed to ‘rub the Right’s nose in diversity’.

Demografiendringer er et sensitivt område som til alle tider har frembrakt folks naturlige beskyttelsesinstinkter. Forandringer bringer risiko, særlig store forandringer over korte tidsperioder. Nye impulser er sunt, men blir det for mye kan det virke destabiliserende. Labour ønsket å destabilisere. Vel vitende om at når først demografien er endret, så er det ingen vei tilbake i dagens moderne europeiske samfunn. Man må lære seg å leve med det, mener politikere av idag.

Men mange fra de opprinnelige befolkningsgruppene savner det samfunnet de engang kjente. Når hele nabolag skifter kultur og man ikke føler seg hjemme (eller blir presset ut slik den lokale journalisten Danny Lockwood beskriver i sin bok The Islamic Republic of Dewsbury), så flytter man. Og britene har flyttet. Ut av London, ut av Birmingham, Luton, Sheffield, Bradford, Coventry og mange andre tidligere industribyer i England.

Noen flytter utenlands, Australia og Canada er populært. Men de fleste flytter til småsteder og landsbyer. På disse stedene blir skolene kritisert for at de ikke er multikulturelle nok. Ja, selv krimserien Midsomer Murders, som gjenspeiler det engelske landsbylivet, ble kritisert for ikke å ha nok etniske minoriteter. Den nye serien som startet i 2016 var politisk korrekt med etniske minoriteter og hadde ikke engang noe mord! Det ble lettere å finne den skyldige i plottet, for det kunne umulig være en med innvandrerbakgrunn, det måtte være en hvit heterofil mann bemerket kyniske seere (som hadde rett).

Den tidligere produsenten Brian True-May måtte gå. Han holdt stand i to år etter denne uttalelsen:

‘We just don’t have ethnic minorities involved because it wouldn’t be the English village with them,’ he said. ‘Suddenly we might be in Slough… We’re the last bastion of Englishness and I want to keep it that way.’

Tony Blair

Tony Blair gjorde hva han kunne for å fjerne «the last bastion of Englishness». Han er fremdeles dypt og inderlig hatet.

Tom Bowers har intervjuet mer enn 200 ledende offentlig ansatte, tidligere ministre og andre nær maktens kjerne. Blair ville ikke at almennheten skulle kjenne til hans planer for innvandringen. Han skal ha fortalt sine ministre: ‘Don’t mention the advantages of immigration in public because they won’t even want that.’

Et lite kjent parlamentsmedlem som deltok i den store demografiendringen, var Barbara Roche. Hun var Blairs innvandringsminister. Hun uttalte:

‘Asylum seekers should be allowed to stay in Britain. Removal takes too long and it’s emotional.’

Hun forandret liksågodt reglene for at flere skulle få arbeidstillatelse. Særlig de som normalt ville blitt registrert som asylsøkere. På et blunk fikk 350.000 asylsøkere tilgang til alle sosiale goder og arbeidstillatelse.

Stephen Boys Smith, who was then head of the Home Office’s immigration directorate, said: ‘It was clear that Roche wanted more immigrants to come to Britain. She didn’t see her job as controlling entry into Britain, but by looking at the wider picture in a “holistic way” she wanted us to see the benefit of a multicultural society.’

Men det var ikke nok å endre litt på regelverket. Lord Mandelson innrømmet:

«Labour sent out ‘search parties’ for immigrants to get them to come to the UK.»

Det minner litt om Kristin Halvorsen og SV som i 2005 dro på velgerjakt til Pakistan.

De røde vet hvor velgerne deres er. Og når det blir for få, så kan man alltids importere noen fler.

støre og blair

Var Labour helt alene om multikulturideologien?

Daily Mail