Nytt

To menn knivstakk turister ved et hotell i Hurghada fredag, dagen etter et angrep på et hotell med israelske turister i Kairo. IS-filialen påtok seg ansvaret for torsdagens angrep.

The Friday evening attack came just hours after the local affiliate of the Islamic State claimed responsibility for an attack a day earlier on a hotel and tour bus that had been awaiting its Arab Israeli passengers in Cairo.

The Egyptian Interior Ministry said no one was hurt in the Thursday incident. But the Israeli tourists said there had been heavy and lengthy gunfire.

Det skal være to østerrikere og en svenske som er såret. Ni norske er uskadet. Politiet drepte en av angriperne.

Angrepene virker ikke spesielt profesjonelle, men det er illevarslende at de skjer med en dags mellomrom. Tidligere har jihadistene gått etter myndighetsrepresentanter, nå går de etter turister. At det i Kairo handlet om israelske arabere spiller ingen rolle for jihadistene.

Reisearrangøren Apollo sier de regnet Hurgadha for trygt. Det virker merkelig all den stund IS over lengre tid tydelig har vist at turisme er et mål og hele Rødehavskysten er sårbar.

Flere norske turoperatører selger reiser til Hurghada i Egypt. Turoperatøren Apollo bekrefter overfor TV 2 at de har 90 mennesker fra Norden på hotellet. Ni av disse er fra Norge.

Apollo sier til TV 2 at de oppfatter Hurghada som et trygt reisemål.

– Absolutt, vi fikk det tilbake på programmet, og det var et bevisst valg vi tok fordi UD ikke hadde endret reiserådene og anslo at det var trygt å reise dit. Forespørselen for reiser dit var stor, vi sender selvfølgelig ikke nordmenn til et sted vi ikke tror er trygt. Nå har det dessverre skjedd noe, og det er helt forferdelig, sier kommunikasjonsrådgiver i Apollo, Beatriz Rivera.

http://www.timesofisrael.com/foreign-tourists-hurt-in-attack-in-egyptian-resort/

http://www.tv2.no/2016/01/08/nyheter/7897638