I Norrköping ble politiet møtt med stenkasting og fyrverkeri når de skulle stanse bråk i bydelen Navestad. Tilfeldig forbipasserende ble også offer for urolighetene. Brennende barrikader ble opprettet for å stanse politiet. Ingen ble pågrepet. nt.se

-Vi fick in väldigt många samtal om ynglingar som kastade smällare i Ringdansens centrum. De kastade även mot förbipasserande och en person på Silverringen fick en raket inskjuten genom fönstret, säger Lars-Göran Nilseryd, ledningsbefäl vid polisen i Östergötland.

När de första två polisbilarna kom på plats klockan 19.16 tvingades de genast att backa därifrån.

I Smålandske Växjö satte noen ungdommer fyr på en container. I velkjent stil ble politiet møtt med steinkasting når de ankom stedet. Det skal i tillegg til seinkasting ha vært et stort arsenal av fyrverkeri som ble skutt mot politiet. Folk ble oppfordret seg til å holde seg borte fra området fordi det rådet fullstendig kaos der. Det ble nylig anmeldt et større tyveri av fyrverkeri i området. Smålandsposten

UPPDATERAD 11:24: Ett större ungdomsgäng sköt under lördagskvällen raketer och grön laser mot polisen på Araby. Förstärkning tillkallades från flera håll i regionen och 20-årig man greps för inblandning i upploppet.
Polisen uppmanade människor att hålla sig borta från området medan oroligheterna pågick.

—-

Strax före klockan elva utsattes en väktare för stenkastning när han körde in i området. Polisen meddelade då vaktbolag, taxibolag och hemtjänst om att det var olämpligt att åka in i området.

– Det råder totalt kaos med raketer överallt, sa ett vittne från platsen.

I det lille stedet Laholm gikk to gjenger løs på hverandre med hammere.

BROTT. Ett våldsamt slagsmål bröt ut i Laholm sent på lördagskvällen. Enligt polisen slogs fler än tio personer i blandade åldrar med tillhyggen, bland annat hammare.
– Exakt vad som skett på platsen vet jag inte. Det har varit rätt så rörigt, ett antal personer har bråkat. Det har varit någon form av slagsmål mellan två olika grupper, säger biträdande vakthavande polisbefäl Fredrik Arvidsson. Aftonbladet

Det går seg til, som det så fint heter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.