Nytt

Erklæringen fra en IS-gruppe om at den sto bak flystyrten over Sinai der 224 mennesker omkom, har mer substans. Egypt har sluttet å si det var teknisk feil, og eksperter lufter nå muligheten for at det var smuglet en bombe om bord.

Det skyldes ikke minst at flyet fragmenterte i lufta og falt ned over et stort område. Vrakrestene dekker et stort område. Det tyder på sprengning i luften.

Viktor Sorochenko, a Russian aviation official who inspected the crash site, said the Kogalymavia-operated flight «broke up in the air» as he explained why the debris was spread over eight square miles.

«Disintegration of the fuselage took place in the air, and the fragments are scattered around a large area,» he said.

Den første reaksjon fra egyptiske og russiske myndigheter var at det var en teknisk feil. På ettermiddagen søndag turde ikke fastholde denne teorien.

The Islamic State (Isil) has claimed credit for downing the aircraft, saying it was revenge for Russia’s intervention in Syria on behalf the Assad regime.

While experts believe it was flying too high to be hit by an Isil missile, an Egyptian official in the civil aviation ministry told The Telegraph it was possible the plane was brought down by an explosive planted onboard.

Egyptiske flykontrolllører hadde ikke mottatt noe krisevarsel fra pilotene, bekreftet tjenstemannen.

The Islamic State (Isil) has claimed credit for downing the aircraft, saying it was revenge for Russia’s intervention in Syria on behalf the Assad regime.

While experts believe it was flying too high to be hit by an Isil missile, an Egyptian official in the civil aviation ministry told The Telegraph it was possible the plane was brought down by an explosive planted onboard.

sinai.russisk.fly

Foto: Et lite utsnitt av ofrene som fikk sine livstråder brått revet over.

Begge svarte bokser er funnet og granskningen av dem er allerede i gang. Det burde gi et sikkert svar.

 

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11968554/Russian-plane-crash-everything-we-know-on-Sunday-afternoon-about-the-airliner-Isil-says-it-brought-down-on-Egypts-Sinai-Peninsula.html?WT.mc_id=e_DM59303&WT.tsrc=email&etype=Edi_FPM_New&utm_source=email&utm_medium=Edi_FPM_New_2015_11_01&utm_campaign=DM59303