Nytt

Utenriksminister John Kerry mener utvidelse av bosettingene er noe av forklaringen på at palestinere knivstikker tilfeldige israelere på åpen gate.

kerry.john.6.oct.15.haiti

Kerry sa dette under et foredrag på Harvard-universitetet tirsdag kveld.

En slik kobling vil skuffe mange israelere. Mange kan forstå palestinsk frustrasjon, også over bosettingene. Men hvorfor skulle den slå ut i drap på tilfeldige sivile? Hva slags signal sender Kerry ved å koble et stort, kompleks fenomen som bosettinger med en taktikk som truer den sosiale freden mellom palestinere og jøder? Ved å koble de to tingene lager Kerry en årsakskjede som rasjonaliserer volden.

 “There’s been a massive increase in settlements over the course of the last years,” Kerry said during a question-and-answer session, “and there’s an increase in the violence because there’s this frustration that’s growing.” Kerry noted that there was also “a frustration among Israelis who don’t see any end.”

“I look at that and I say if that did explode — and I pray and hope it won’t — and I think there’re options to prevent that, then we would inevitably be at some point engaged in working though those kinds of difficulties,” Kerry continued. “So better to find the ways to deal with it before that happens than later and I think what always perplexes me – we’ve been through Oslo, Wye Plantation, Madrid, countless negotiations. Most people I talk to have a pretty damn good sense of what has to be done.”

“It’s a question of making the judgments and having the courage to go there,” Kerry insisted, adding that “we have 16 months left in this administration and we’re going to stay engaged and try to work through these issues because there are options and there is a better other side to the current conflict we’re witnessing.”

Kerry synes ikke å forstå at denne intifadaen adskiller seg fra de to foregående på vesentlige punkter: Den er «vill», dvs spontan, men den er inspirert av stemmer som hisser til religiøst hat, og blant dem finnes både Den islamistiske bevegelsen i Israel, PA-styret og Hamas.

Det er ikke snak om to likestilte parter her, men den ene part som hisser til religiøs krig.

Hvorfor tør ikke Kerry si det? Eller forstår han det ikke?

 

http://www.timesofisrael.com/kerry-links-increase-in-violence-to-settlement-activity/