Palestinernes president Mahmoud Abbas brukte FNs talerstol til å kunngjøre at de ikke lenger føler seg bundet av Oslo-avtalen.

Det er et vågespill av det palestinske selvstyret. Oslo-avtalen fungerer som en rammeordning for samarbeidet mellom Israel og PA. Den inndeler Vestbredden i tre forskjellige soner, med ulike typer ansvar. Det sikrer bla. offentlige tjenester. Hvis den ene part trekker seg kan det få store konsekvenser.

«As long as Israel refuses to cease settlement activities and to the release of the fourth group of Palestinian prisoners in accordance with our agreements, they leave us no choice but to insist that we will not remain the only ones committed to the implementation of these agreements, while Israel continuously violates them,» Abbas said.

«We therefore declare that we cannot continue to be bound by these agreements and that Israel must assume all of its responsibilities as an occupying power,» he declared.

nytimes.com

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂