Fransk politi har arrestert fire nye personer i forbindelse med terroren onsdag 7., torsdag 8 og fredag 9. januar. En av dem er en politikvinne. Det setter fransk politi i stor forlegenhet. Kvinnen konverterte uten å si det til sine kolleger.

Hun arbeidet ved etterretningshovedkvarteret til gendarmeriet og hadde tilgang til mye sensitiv informasjon.

1-Coulibaly-AP

Hun er kjæreste med Amar, en kriminell som politiet mener står i ledtog med koshersupermarkedterroristen Amedy Coulibaly (bildet). Like etter terroren i Pars gikk kvinnen,som pressen kaller Emmanuelle, inn og sjekket politiarkivene for å se hvor mye politiet visste.

Hun skal også ha tatt Amar med seg på uautoriserte besøk i etterretningsenteret.

 

The role of the gendarmerie officer Emmanuelle is a source of great embarrassment to French authorities. She converted to Islam two years ago but hid the fact from her superiors.

She worked at the high-security gendarmerie intelligence headquarters at Rosny-sous-Bois south of Paris, and would switch her gendarmerie cap for an Islamic headscarf when she left the building. It was reported last month that she had, on several occasions, brought her boyfriend into the building without permission.

Sources close to the investigation told the French media that there was no evidence that she was an Islamist extremist or involved in the jihadist attacks in January. She is suspected, however, or entering gendarmerie intelligence files in Rosny-sous-Bois in the days after the attacks to try to discover how much authorities knew about her boyfriend.

Emmanuelles opptreden er pinlig også på en mer følelsesmessig måte. Coulibaly skjøt en politikvinne torsdag 8. januar og hun døde senere av skadene.

Kouachi-brødrene som Coulibaly samarbeidet og koordinerte med, drepte en politimann rett utenfor redaksjonslokalene til Charlie Hebdo med kaldt blod.

 

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/amedy-coulibaly-female-gendarme-arrested-in-paris-swoop-10096350.html