Tavle

Sveriges statsminister Stefan Löfven  og Mattias Karlsson (Sverigedemokraterna) uttaler seg om hvem som skaper kaos.

Löfven tog omgående repolik på Mattias Karlsson. Han lyfte fram att SD i höstas röstade emot sina egna politiska förslag – för att skapa kaos.
– Först åker man land och rike runt på valturné och säger vad de vill, sedan röstar man emot sina egna förslag av ett enda skäl, att se till att regeringen faller. Sedan säger man till parlamentet att om man inte gör som vi vill, fäller man alla regeringar och skapar kaos.

—-

Men Mattias Karlsson menade i stället att det är regeringen och Löfven som står för kaoset.
– Han för en politik som mot bättre vetande kommer att leda Sverige på en väg som redan lett till ökad segregation och motsättningar, sämre resultat i skolan. Det var den här politiken som SD försökte stoppa.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20157567.ab