Nytt

Mens vi alle i dagevis har fulgt terroren i Paris, har andre fanatiske islamister drept folk for fote i Nigeria. Dette er regnet som det verste angrepet så langt. De lokale motstandsfolkene har gitt opp å holde telling på antall lik, men anslår at det er rundt 2000 drepte.

Boko Haram ble dannet i 2002. Boko Haram betyr»vestlig utdannelse er forbudt». I 2009 startet de med terroraksjoner og angrep på lokale byer for å skape en islamsk stat. De er sunni-muslimer som gir sin støtte til IS og al-Qaida.

_78679058_boko

Hundreds of bodies – too many to count – remain strewn in the bush in Nigeria from an Islamic extremist attack that Amnesty International described as the “deadliest massacre” in the history of Boko Haram.

NG-Sharia

Halvparten av Nigeria er underlagt sharia-lover

Det var flest kvinner, barn og eldre blant ofrene. Det var de som ikke løp raskt nok da islamistene kom til Baga.

Det er bare fem uker til presidentvalget i Nigeria men Boko Harams terror vil neppe avta i løpet av den tiden.

Emergency workers said this week they are having a hard time coping with scores of children separated from their parents in the chaos of Boko Haram’s increasingly frequent and deadly attacks.

Just seven children have been reunited with parents in Yola, capital of Adamawa state, where about 140 others have no idea if their families are alive or dead, said Sa’ad Bello, the coordinator of five refugee camps in Yola.

The Guardian