Tavle

Tenk om kronprinsesse Mette-Marit hadde sagt at «nøkkelen i det kristne misjonsarbeidet er å jobbe med unge mennesker» eller «jeg mener verden har to hovedutfordringer i det kristne misjonsarbeidet». Eller om hun hadde deltatt på en konferanse om kristen misjon sponset av næringslivet, sammen med ledende kristne akademikere.

Dette er naturligvis fantasilitteratur. Kronprinsessen tilhører Davos-menneskene, og står som sådan lenger fra det genuint norske enn den englekyndige prinsesse Märtha. Virkeligheten er denne:

Tirsdag formiddag deltok Kronprinsesse Mette Marit på Statkrafts rundbordskonferanse om klima på Vang gård på Jevnaker. En eksklusiv møteplass med bare 20 andre deltagere og en rekke av verdens ledende klima-akademikere.

– Nøkkelen i klimasaken er å jobbe med unge mennesker, sier Kronprinsessen.

– Jeg mener verden har to hovedutfordringer i klimakampen.

http://www.dn.no/nyheter/politikkSamfunn/2014/11/18/1840/Klima/-nkkelen-er–jobbe-med-unge-mennesker