Nytt

Det danske utenriksdepartement ber danske borgere opptre forsiktig i 31 muslimske land. De risikerer terrorangrep og bortføringer etter at den danske regjering torsdag vedtok å sende syv krigsfly til Irak.

Kampen mot ISIS får nå direkte utslag i måten europeiske borgere må tenke rundt sin sikkerhet. Det er helt nye problemstillinger.

Det hører til sjældenhederne, at Udenrigsministeriet ændrer hele 31 rejsevejledninger inden for et døgn, men det er netop, hvad der er sket, siden Danmark torsdag sendte syv kampfly til Irak for at deltage i den internationale kamp mod terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS).

En stor del af rejsevejledningerne er blevet ændret som følge af den forværrede sikkerhedssituation oven på den danske deltagelse i koalitionen mod IS. I flere af rejsevejledningerne til en række muslimske lande står der:

»Ud over den generelle terrortrussel i store dele af verden er der, som følge af militante islamisters skærpede fokus på Danmark, en risiko for, at danskere og danske interesser kan blive mål for terrorangreb og bortførelser visse steder i udlandet. Det gælder særligt i tilfælde, hvor personer eller interesser umiddelbart kan identificeres som danske.«
 

http://www.b.dk/nationalt/rejsevejledninger-skaerpes-efter-dansk-f16-mission