Elliot Rodger hadde mye – BMW, plass på universitet, men han hadde ikke det han ønsket mest: en jente. Derfor fikk syv mennesker bøte med livet.

Dagens før han gikk amok i byen Goleta i California, spilte han inn en video i sin bil. Der lover han at neste dag skal bli Hevnens.

Det er en litt stusselig fyr som snakker. Det er ikke rettferdig at han ikke har jenter, når andre har. Derfor skal han ta igjen. De vil få se at han er den perfekte alfa-hannen.

Venner og bekjente forteller om en gutt som er blitt mobbet. Det skjedde noe med ham da foreldrene ble skilt.

Mr. Rodger was, from a young age, emotionally disturbed, particularly since the divorce of his parents when he was in first grade, family friends said. Patrick Connors, 23, a former classmate at Crespi Carmelite High School, a Catholic school for boys in Los Angeles, said Mr. Rodger had left school before graduation. He said that Mr. Rodger was treated by his classmates as an oddball and that students mocked him and played jokes on him; once when Mr. Rodger fell asleep in his seat, classmates taped his head to his desk, he said.

“We said right from the get-go that that kid was going to lose it someday and just freak out,” he said. “Everyone made fun of him and stuff.”

Det er merkelig at ikke unge tenker tanken at erting kan få noen til å miste kontrollen.

Rodger var «dum» nok til å bekjenne på sosiale medier at han var uerfaren seksuelt i en alder av 22 år. Dermed fortsatte ertingen. Han bodde på studenthjem der slike rykter sprer seg fort.

Det var noen «varsler»: Rodger la ut noen videoer på youtube som moren reagerte på. Politiet kom på døren. Men Rodger var så overbevisende seriøs at politiet henla saken. – Hva skulle vi ellers ha gjort, sier de idag.

Rodger skrev også et manifest, ikke på 1600, men 141 sider. Her skriver han om videoene og politibesøket.

In his manifesto, which he called “My Twisted World: The Story of Elliot Rodger,” Mr. Rodger said the police had visited his apartment in April, acting on the complaints of his mother, who was alarmed by videos he had posted online. He said he had managed to convince the police that there was nothing to worry about, and quickly took down the videos — posting them again in the days before what he called his “Day of Retribution.”

I manifestet beskriver han hvordan han skal lure mennesker til rommet sitt. Han rakk å knivdrepe tre personer. Deretter skulle han til universitetshuset der han hadde planlagt å drepe alle blonde jenter han kunne finne. Men stedet var stengt. Rodger ga opp å komme inn og skjøt i stedet tre jenter som tilfeldigvis var utenfor. To ble drept og en hardt såret. Deretter tok han BMW’en ned gaten som var preget av weekend. Plutselig speeder han og velter to syklister og skader en tredje. Han skyter en student som står og spiser ved en Deli-kiosk. Nå har politiet tatt opp jakten på ham. Rodger ender sitt liv selv.

Det er noen andre momenter ved saken som gir grunn til refleksjoner, ikke over direkte årsaker, men over en større kulturell sammenheng. Faren til Rodger var med å regissere Hunger Games. Der utkjemper unge mennesker gladiatorleker ute i skogen: drep eller bli drept.

His father, Peter Rodger, who is British and lives in Los Angeles, has written screenplays and was the second unit director on the film “The Hunger Games.” His son boasted, on his Google Plus page, of attending the world premiere of that and other films.

http://www.nytimes.com/2014/05/25/us/california-drive-by-shooting.html?hp&_r=0

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2638543/Mountains-skulls-rivers-blood-Elliot-Rodgers-chilling-video-rant-shot-movie.html

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.