Mere end hundrede tyrkere på gaden for at støtte Ricko Træholts tyrkiske morder: “Nej tak til racisme…”

En tyrker myrder en dansker, og morderens far fabler op om en racistisk dom, og får sågar støtte fra klanen i flere lande. Han taler ikke dansk, mangler fuldstændig fingerspidsfornemmelse, og burde ret beset slet ikke være her. Fra Ekstra Bladet – Far afslutter 10 dages sultestrejke for morddømt søn.

“Faderen til den morddømte 17-årige Hikmet Sahbaz, som for knap to uger siden blev idømt 10 års fængsel for medvirken til knivmordet på den 19-årige Ricko Træholt, afsluttede for kort tid siden 10 dages sultestrejke på gerningsstedet på Høje Taastrup Station. Herefter tog han ud til den pension på Sjælland, hvor hans søn er påbegyndt afsoningen af de 10 års fængsel, for at være sammen med sin søn og spise sammen med ham.

Kniven mod Ricko Træholt blev ført af den 20-årige Tugay Yalcin, der fik 14 års fængsel, men ifølge dommen var Tugay Yalcin og Hikmet Sahbaz enige om, at overfaldet kunne koste Ricko Træholt livet. De overfaldt begge straks efter Rickos 16-årige kammerat med knivstik og en spids hammer, som Hikmet Sahbaz var bevæbnet med. Derfor blev de også begge fundet skyldige i drabsforsøg. …

Mere end hundrede mennesker var i går mødt op for at støtte Hikmet Shabazs familie, den sultestrejkende far, Ali Riza Sahbaz… De fremmødte var blevet udstyret med skilte med slagord som: ‘Nej tak til racisme og mafia’…

– Den virkelige årsag til Hikmets lange straf skyldes det had, der er til, at han er udlænding og er, hvad der kaldes ‘sorthåret’.

(Ricko Træholt blev 19 år; Facebook)

“Det er lidt synd at kalde ham den anden for morder. Jo vi alle ved at det var ham som stak Ricko ned, men i kunne godt have undgået at kalde ham ‘morder’.” (Özge Kizilkaya på Hikmet Sahbaz’ støtteside på Facebook)

“Stop racisme og befri vores bror. Free hikko!!” (Baroo B-l)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂