Maskerte gjengmedlemmer utførte egne trafikkontroller langs innfartsårene til Skäggetorp søndag og mandag. Politiet bekrefter opplysningene, som lokalavisa Corren var først med. Skäggetorp var åsted for et voldsomt gjengoppgjør søndag, og kontrollpostene ses i sammenheng med dette oppgjøret.

For ordens skyld: Skäggetorp ligger i Sverige. Ikke i Syria. Eller Somalia.

Man ser det for seg: intetanende familier på veg hjem fra helgetur blir stoppet av maskerte menn, passasjerer og kjøretøy blir sjekket og kontrollert.

Det forteller ganske mye når kriminelle bander føler seg så suverene, så trygge, at de begynner å oppføre seg som om de eier byen. Det er en type maktdemonstrasjon vi forbinder med land vi ikke gjerne sammenlikner oss med.

Flere kilder forteller Corren at de var vitne til at maskerte Black Cobra-medlemmer helt uforstyrret utførte trafikkontroller og skremte vannet av bilistene.

– Jag har sett mycket i mitt liv, men det här var bland det sjukaste jag har sett: grovt kriminella som gör polisens jobb! Och det fick de göra under lång tid utan att polisen agerade, säger en källa, som också menar att händelsen har stärkt Black Cobra och försvagat polisens ställning:

– Det är sådana maktdemonstrationer som gör att småungarna ser upp till gängledarna.

Politiets pressetalsmann, Thomas Agnevik, bekrefter opplysningene.

– Det är jätteallvarligt naturligtvis, folk blir livrädda. Det är ett sätt att höja upp sig själva, sätta sig i respekt och skrämma sig fram. Det är deras taktik. Vi ser hur de jobbar, säger Thomas Agnevik.

Enligt polisens presstalesman ska inte polisen ha varit på plats när de olagliga vägspärrarna upprättades. Vid 21-tiden i måndags ska dock polisen ha fått ta emot samtal att kriminella stoppade bilar.

Skäggetorp, som er en bydel i Linköping, hadde i 2012 knapt 10.000 innbyggere, hvorav 60 prosent hadde utenlandsk bakgrunn.

Black Cobra er et av de største kriminelle nettverkene i Skandinavia. Gruppen ble etablert år 2000 i Roskilde av irakiske invandrere. Medlemmene kommer i dag fra flere land, blant annet Iran og ex-Jugoslavia.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.