Egypt.bassem-youssef-season-2

 

 

Bassem Youssef ble verdenskjent da han spøkte med president Mohammed Morsi og fikk en etterforskning mot seg. Nå er han i trøbbel. Denne gang med det nye militærstyret. Youssef spøkte med dyrkelsen Egypts nye sterke mann, Abdel Fateh al-Sisi, i det første programmet. Han sa at Egypt har opplevd å bli truet av fascisme i religiøse klær, men at det nå truer i form av patriotisme. Ordene vakte mishag hos de styrende generalene og deres tilhengere. En demonstrasjon samlet seg foran lokalene hvor programmet spilles inn. Men mens den private kanalen CBC støttet Youssef overfor Morsi, har de nå falt ham i ryggen.

Ti minutter før det andre showet skulle sendes fredag kveld, ble det lest opp en erklæring om at produksjonsselskapet har juridiske problemer.

Det kom et varsel tidligere i uken:

 

But earlier this week a CBC newscaster read a statement distancing the channel from Youssef’s criticism of Egypt’s widespread pro-army sentiment, censuring him for using «phrases and innuendos that may lead to mocking national sentiment or symbols of the Egyptian state.»

At Youssef tas av plakaten, sier noe om klimaet i Egypt. Den patriotiske bølgen liker ikke å bli gjort narr av. Ytringsfriheten i Egypt begrenses.

http://www.theguardian.com/world/2013/nov/02/egyptian-tv-bassem-youssef-cbc-suspends