Nytt

FBI offentliggjorde torsdag en video og flere stillbilder av to personer som de mener er terroristene som sprengte to bomber ved Boston-marathon mandag. Tre personer ble drept og 70 såret.  Bombene har rystet amerikanerne. Å bombe et populært sportsarrangement er et nytt lavmål.

 

boston.suspects

Det er to unge menn på bildet, den andre, i hvit cap, er yngre enn den første, i mørke klær og caps og briller. Han ønsker tydeligvis ikke å bli fotografert eller sett. Den andre går med capsen bak frem, og hans ansiktstrekk er ganske tydelige. Den første ser ut til å være mørk i huden, den andre er lysere.

Som CNN sier: De ble overrasket over å høre det var to. Det forandrer bildet av hvem som kan ha gjort det. En er en lone wolf. To er noe helt annet, det involverer sannsynligvis flere mennesker som potensielt har visst noe: to familier istedet for en, to personers venner osv. Til sammen ganske mange mennesker. FBI er overbevist om at disse arbeidet sammen. De har bilder av mistenkte nummer to som utplasserer den andre bomben.

Det store spørsmålet er selvfølgelig hvem de er, og hva som driver dem. Handler de alene, eller er de del av en større gruppe. Er den gruppen nasjonal eller internasjonal?

Sannsynligheten for at de blir tatt er nok ganske stor nå som FBI har offentliggjort bildene. Noen vet hvem disse er, så pass tydelige er de. Og noen kan ha sett dem mandag, og tatt bilder hvor de tilfeldigvis er med. FBIs video og bilder er et stort gjennombrudd.