Det ble skutt en rakett mot Israel fra Gaza tirsdag morgen, og den falt ned ved kystbyen Ashkelon.

Det er den første raketten som er skutt fra Gaza siden våpenhvilen ble inngått 21. november.

A rocket fired from the Gaza Strip landed early Tuesday near Ashkelon in southern Israel, police said, in the first such strike since a November truce. «The rocket fell early in the morning near Ashkelon and did some damage to a road, without hurting anyone,» said police spokesman Micky Rosenfeld. It was the first such attack since the end of an Israeli operation late November, during which more than a thousand rockets were fired into Israeli territory from the Gaza Strip, which is controlled by the Islamist group Hamas.

Det som gjør situasjonen spent, er sultestreiken blant palestinske fanger i israelske fengsler på grunn av dødsfallet til fangen Arafat Jaradat. Det var store demonstrasjoner ved hans begravelse mandag. Situasjonen er med andre ord spent og åpen.

 

Thousands of Palestinians thronged the West Bank village of Sair on Monday for the funeral of Arafat Jaradat, a 30-year-old father of two and member of the Al-Aqsa Martyrs Brigades. Both the Palestinians and the United Nations special coordinator for the Middle East peace process, Robert Serry, have called for an independent inquiry into his death.

 

http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2013/Feb-26/207940-rocket-fired-from-gaza-strip-hits-southern-israel-police.ashx

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂