Nytt

Københavns Politi bekrefter at det var leder for Trykkefrihedsselskabet og islamkritiker Lars Hedegaard som var målet for attentatforsøket. Gjerningsmannen bar en postbudlignende jakke og foregav å skulle levere en pakke da han avfyrte skudd. Det første skuddet gikk like over hodet på Hedegaard, men våpenet låste seg da gjerningsmannen forsøkte å skyte igjen.

Politiet leter fortsatt etter gjerningsmannen, som beskrives som en mann i 30-årsalderen med mørkt hår og rød jakke:

Den 70-årige Hedegaard er historiker, journalist og forfatter. Han har igennem en årrække markeret sig med markante synspunkter i debatten om ytringsfrihed. Hedegaard er blandt andet blevet kendt for en islam-kritiske synspunkter.

ekstrabladet.dk’s reporter på stedet fortæller, at Zoologisk Have, som ligger tæt på gerningsstedet, kortvarigt har været spærret af, da politiet angiveligt antog, at en gerningsmand kunne være flygtet ind i haven. Det forlyder desuden, at politiet har sendt en bombevogn til Pelargonievej.

Gerningsmanden beskrives af Københavns Politi som:

Mand, ca, 30 år, tykt, mørkt hår. Gerningsmanden var iført en rød postbudlignende jakke.

ekstrabladet.dk forsøger for øjeblikket at få en kommentar fra Lars Hedegaard.

Ekstra Bladet: Kendt islam-kritiker forsøgt skudt