Nytt

En velstående muslimsk forretningsmann i Storbritannia hevdet i går fremfor grevskapsretten i Bristol at hans bedratte kone ikke har rett på skilsmisse, da islamske sharia-lover gir ham rett til en ekstra kone.

Houshang Jafari, 60, was unfaithful to his wife, Aghdas Bidaki, 53, with a younger woman by whom he has two children.

He moved out of the family home and moved his mistress, Katrina, 20 years his junior, into his £1.2 million apartment. She has taken his name despite not being legally married.

In a tense divorce hearing today, the property developer, who styles himself ‘Lord’ and was once jailed for attacking a helicopter, told Bristol county court that he was allowed a second wife under sharia.

Ms Bidaki argued that her husband’s affair and illegitimate children were grounds for a divorce.

I denne striden mellom engelsk lov og sharia må det være all grunn til å regne med at resultatet blir 1-0 og hjemmeseier, men spørsmålet er om Jafari tyr til denne argumentasjonen av ren desperasjon over utsiktene til en dyr skilsmisse, eller om det ideologiske stikker dypere enn pengene.

 

Telegraph: Muslim tycoon in divorce fight over affair ‘allowed under Sharia Law’