Nytt

Protestene mot den mye omtalte koranbrenningen i Afghanistan begynner å minne litt om karikaturstriden.

NTB meldte forleden at protestene hadde spredd seg til Islamabad og Peshawar i nabolandet Pakistan. I går kunne Radio Vatikanet meddele at demonstrasjoner også er blitt avholdt i Dacca og Kuala Lumpur, som altså er hovedstedene i Bangladesh og Malaysia.

Ifølge Corriere della Sera (artikkelen er ikke på nett) marsjerte to hundre personer fredag fra en moské i Kuala Lumpur i retning den amerikanske ambassaden mens de ropte slagordet som ble moteriktig i den muslimske verden etter Khomeinis revolusjon: «Død over Amerika!».

Hvilken grad av regi som ligger bak vil de neste dagene og ukene vise. Behovet er tilsynelatende stort for å få utløp for frustrasjon, og USA er en beleilig adresse i så måte. Obamas høflighet forandrer under enhver omstendighet ingenting.