Nytt

Det kom en svært ubehagelig telefon til regjeringens sentralbord i mars 2011. Jens Stoltenberg, Gro Harlem Brundtland, skyting av AUF’ere og ordet manifest ble nevnt.

Anders Behring Breivik har nå bekreftet å ha ringt departementene, melder VG Nett. Men han husker ikke det konkrete innholdet.

– Han sier at han har ringt departementet, men sier at han ikke kan huske hva innholdet i samtalen var og at han ikke kan huske nøyaktig når han ringte. Han er imidlertid klar på at dette skjedde under planleggingen, sier Lippestad til VG Nett.

Møter politiet

På mandag møter Breiviks forsvarerteam politiet for å kreve nye etterforskningsskritt i saken for å klare opp hvem som ringte departementet.

Historien er vesentlig. Mange har villet ha det til at Breivik har vært kjølig og rasjonell i planleggingen. Han har hatt full kontroll. Men en truende telefon til regjeringen der han nevner noe av det vesentlige ved terrorplanen, må sies å være en stor sikkerhetsglipp. Og spørsmålet er: hva skulle formålet være? Breivik må ha mistet kontrollen. Hadde telefonen blitt fulgt opp, kunne det fått konsekvenser.

Regjeringen sier den mottar mange slike telefoner. Det spesielle med denne var at den inneholdt noen spesifikke detaljer.

At slik samtaler ikke lagres og lett kan hentes frem, synes underlig og uforståelig, selv med pre-22/7-øyne.

Breivik innrømmer telefonsamtale til departementet

Les også

-
-
-
-
-

Les også