Nytt

Minst 25 utenlandske militante mistenkt for å støtte al Qaida ble drept og såret av afghanske regjeringsstyrker da de krysset grensen mellom Afghanistan og Pakistan. Arabere, tsjetsjenere og pakistanere er blant de drepte og sårede.

Angrepet på de utenlandske militsmedlemmene skal ha skjedd for å forhindre hevnangrep etter likvideringen av Osama bin Laden.

– Vi er klar over situationen her og nu, hvor al-Qaeda og andre elementer vil forsøge at infiltrere Afghanistan. Vi har nu iværksat operationer for bedre at beskytte grænsen, siger Jamaluddin Badr, der er guvernør i den nordøstlige Nuristan provins.

Taliban, al-Qaeda og andre militante islamister har længe opereret ud fra sikre baser i Pakistans lovløse nordvestlige klanområder.

Bin Laden blev beskyttet af den afghanske Talibanbevægelse inden terroranslaget den 11. september 2001, og det lykkedes ham at flygte fra amerikanske og afghanske styrker under et slag i de afghanske Tora Bora bjerge.

Taliban har for øvrig innledet en offensiv og advart om at de planlegger å slå til mot både afghanske og utenlandske sikkerhetsstyrker og embedsmenn i hele landet.

Ledende militærfolk og vestlige diplomater har også advaret om, at de forventer et opsving i oprørernes angreb rundt om i Afghanistan i den kommende tid.

Så sent som i sidste uge kom det frem, at flere hundrede talibanoprørere er flygtet fra et fængslet i det sydlige Afghanistan. Det skete ved hjælp af en 360 meter lang underjordisk tunnel. Taliban-bevægelsen hævder at stå bag den massive fangeflugt.

Jyllands-Posten: 25 mand skudt for at hindre bin Laden-hævn