De palestinske selvstyremyndighetene har overrakt familien til Abbas Al-Sayed en minneplakett for hans rolle i «påskemassakren» i 2002. 30 israelere ble drept av en selvmordsbomber mens de feiret påskemåltidet på et hotell i Netanya. Abbas Al-Sayed skal ha vært hjernen bak.

PA markerer den forestående 9-årsdagen med å overrekke familien til Abbas Al-Sayed en minneplakett. Det er ingen ringere enn Issa Karake, PAs minister for fengselssaker, som står for utdelingen.

Abbas Al-Sayed ledet Qassam Brigades i Tulkarem (Vestbredden) men soner nå en livstidsdom i Israel.
Qassam Brigades er Hamas’ militære arm. Qassam brigades er på EUs og USAs terrorliste.

Al-Sayed har vært media siste tiden i forbindelse med hans anke. Etter uttalelser han ga til pressen er han angivelig underlagt strengt regime i fengslet (isolasjon). Hans kone skal ha startet en hungerstreik og har slik fått en del oppmerksomhet.

Når PA nå gir familen en utmerkelse, godt dekket i palestinsk presse, må de ses på som en støtteerklæring fra PA til Hamas i en tid da Hamas eskalerer angrepene på Israel og selv blir mål for IDFs gjengjeldelse.

PAs markering er en vennlig klapp på skulderen til Hamas’ terrorister og et hånlig flir til de etterlatte fra Netanya. Budskapet er klart: terror mot sivile israelere premieres.

Dette er ikke enestående tilfeller. Det er lang tradisjon blant palestinske myndigheter for å kalle opp bygninger og veier, og fotballklubber etter terrorister.

«In recent weeks, the Palestinian leadership named a youth soccer competition in Ramallah after Wafa Idris, the first female suicide bomber. Similarly, they named a square in El Bireh, as well as two schools and a summer camp, in honor of Dalal Mughrabi, commander of the March 11, 1978 massacre of 38 bus passengers on Israel’s coastal road.»

Wafa Iris brukte en palestinsk ambulanse for å krysse grensa inn i Israel før hun detonerte en bombe i en handlegate i Jerusalem. En drept (pluss seg selv) og 100 skadet. Hun er i dag en nasjonal helt. Det hører med til historien at fotballturneringen som nå bærer hennes navn finner sted ved en sportsklubb innenfor UNRWA’s Al-Amari flyktningeleir ved Ramallah. UNRWA er neppe opprørt.

Hykleriet slår imot en, men ingen norske medier ser ut til å interessere seg selv om konflikten ellers får bred dekning i Norge: Det er kun dager siden Abbas uttrykte sterk sympati med de Israelske familien som ble myrdet i sitt hjem i Itamar for noen uker siden; to voksne og tre barn, den yngste var tre måneder. Deretter premierer den samme «regjeringen» terroristen som stod bak massakren på sivile som feiret sin religions viktigste kveld.

«Palestinian Authority President Mahmoud Abbas on Monday ratcheted up his condemnation of the fatal stabbing of five members of a family in a Jewish settlement on Friday, calling it a «despicable act» that was «inhuman and immoral.»

Men dette er nå. Om et års tid vil kanskje PA oppkalle en ungdomsklubb etter gjerningsmannen fra Gaza. Palestinernes krokodilletårer har ingen troverdighet så lenge terrorister regelmessig feires som helter og forbilder for dagens unge palestinere.

Hvor lenge skal Norge og andre som i realiteten finansierer de palestinske myndighetene og som står som støttespillere for fredsprosessen og palestinernes krav, se mellom fingrene med at terror og hat fremmes systematisk?

Det er på sin plass å minne om Oslo-avtalen (1993), her fra innledningen:

«The Government of the State of Israel and the PLO team (in the Jordanian-Palestinian delegation to the Middle East Peace Conference) (the «Palestinian Delegation»), representing the Palestinian people, agree that it is time to put an end to decades of confrontation and conflict, recognise their mutual legitimate and political rights, and strive to live in peaceful coexistence and mutual dignity and security and achieve a just, lasting and comprehensive peace settlement and historic reconciliation through the agreed political process.»

Statsminister Netanyahus kontor har opprettet en egen nettside med informasjon om ulike utslag av palestinsk oppfordring til vold, fremme av hat og antisemittisme: http://www.pmo.gov.il/PMOEng/Communication/Spokesman/2011/03/spokeincitement130311.htm

Israels UDs pressemelding: http://www.mfa.gov.il/MFA/Terrorism-+Obstacle+to+Peace/Palestinian_incitement/Palestinian_gift_for_Passover_8-Apr-2011.htm

Artikkel i Commentary: http://www.commentarymagazine.com/2011/03/14/the-palestinian-authority-still-celebrating-terrorism/

Artikkel i Washington Post: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2011/03/14/AR2011031402366.html

Les også