Libya sitter som medlem av FNs menneskerettsråd, samtidig som Gaddafi-regimet slakter ned folk. Det er en helt uholdbar situasjon, mener UN Watch.

“First, the moral outrage of Libya’s membership on the world’s top human rights body must end immediately. World public opinion will no longer tolerate this. Even the Arab League ejected Libya. The council must take action under Article 8 of its founding charter and issue a finding that Libya is committing gross and systematic violations of human rights, and call for the regime to be suspended by the General Assembly,” said Neuer. “With bodies piling up on the streets of Libya, the EU and the international community must not stay silent on this pernicious moral hypocrisy.”

UN Watch vil at EU skal ta initiativ til at Libya blir kastet ut av rådet, på samme måte som det ble suspendert fra Den arabiske liga.

www.unwatch.org

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂