Nytt

Egypts president Hosni Mubarak har i kveld henvendt seg til offentligheten i en TV-tale, hvor han fremfor alt appellerte om at voldshandlingene måtte bringes til opphør og forsvarte de egyptiske sikkerhetsstyrkenes arbeid, selv om han beklaget at liv var gått tapt under sammenstøtene med demonstrantene. Dernest erklærte Mubarak at han ikke har til hensikt å gi fra seg makten, men at landet vil få en ny regjering. Han lovet også å gjennomføre sosiale, økonomiske og politiske reformer.

Det store spørsmålet er om presidenten kan regne med lojalitet fra hæren, som i løpet av dagen har plassert tropper og kjøretøyer rundt omkring i de viktigste byene. Noen medlemmer av landets elite er nok ikke helt sikre på at regimet holder, for det meldes om at fremstående personer er i ferd med å forlate landet i privatfly. Corriere della Seras Kairo-korrespondent sier at folk mener Mubaraks opptreden minner om Ben Alis rett før han gikk av, og protestene fortsatte i gatene ved midnatt.