Feature

Korset har i Europa, ja hele Vesten været et symbol på, at kristendommen er den religion, som har formet vores samfund og sikret frihed, religionsfrihed som ytringsfrihed, hvormed den frie tanke, forskning og videnskab har drevet det så vidt, at nogle af de værdier og den velstand, som kendetegner Vesten, er noget af det, som nogle søger imod, og som mørkemænd frygter.

Korset var oprindeligt et symbol på henrettelse og afmagt, stedet hvor en dødsdom blev eksekveret, men for de kristne blev det tomme kors med opstandelsen et sejrssymbol. Døden og uretten var ikke det sidste. Og det symbol har peget frem og været så afgørende for hele udviklingen i Vesten. At fjerne korset er at skære den gren over, som vores liv er blevet til af og næres af.

Steffen Ravn Jørgensen, domprovst, Helsingør

Dannebrog forbudt

Les også

-
-
-
-
-
-