Nytt

Tysk islamist.jpg

Landsbyen i det Taliban-kontrollerte Waziristan drives av al-Qaeda-gruppen Usbekistans islamske bevegelse som gjennomfører angrep mot Nato-styrkene i Afghanistan.

Ifølge talspersoner fra tysk UD så er det en økende strøm av tyske familier som reiser til Waziristan. Mange er av nordafrikansk opprinnelse. Noen av de mest dedikerte krigerne er etniske tyske konvertitter.

En slik tysk konvertitt, hans eritreiske kone og deres fire år gamle datter holdes nå fanget i Peshawar av pakistanske myndigheter. De var på vei fra Iran til den «tyske landsbyen» da de ble arrestert i mai.

Den antatte hovedmannen bak rekrutteringen av tyske islamister er en 24 år gammel mann med tyrkisk eller nordafrikansk bakgrunn, oppvokst i Bonn-regionen. Mounir Chouka fikk opplæring i den tyske hæren som vernepliktig. Han tilbrakte senere tre år i Tysklands statistiske sentralbyrå. Kollegene derfra beskriver ham som en «snill gutt.»

Khalid Khawaja, en tidligere pakistansk etterretningsoffiser som beskriver seg selv som en venn av Osama bin Laden, sier han har kjennskap til den tyske kontingenten av krigere. Han sier også at det er en rekke svenske konvertitter som har ankommet Pakistan «for jihad.»

«Europeerne er i Waziristan. De mest dedikerte der er fra Europa. De vil gjøre alt for islam. De er ikke der fordi deres fedre er muslimer, de har valgt det selv,» sier Khawaja.

Fra The Telegraph