Nytt

Det hører med til sjeldenhetene at tyver raner en militærekaserne for våpen, som er bevoktet. Men det skjedde i Danmark. Tyvene tvang soldater på vakt til å gi fra seg kodene til våpenlageret. Hvem er det som trenger militære våpen?

Politiet og forsvaret arbejder på højtryk for at finde spor efter tre gerningsmænd, der til morgen stod bag et spektakulært våbenrøveri på Antvorskov Kaserne i Slagelse. De tre røvere overmandede tilsyneladende de vagthavende soldater og tvang dem til at udlevere koden til alarmen.

Det er endnu uvist hvor mange våben og hvor meget ammunition røverne slap væk med. På et hasteindkaldt pressemøde, var politiet og forsvaret meget få­mælte og tilbageholdne med detaljerede oplysninger om selve røveriet og udbyttet, der endnu ikke er gjort op.

Politiet var til eftermiddag fortsat i gang med de tekniske undersøgelser.

..

«Det er altid meget trist at blive udsat for sådan noget, hvor vagten bliver holdt op, og vi mister våben. Det tager vi meget alvorligt. Og vi ser alle vores procedurer igennem,» siger oberst Michael Bundegaard, der er chef for Forsvarets driftsdivision.

Han oplyser, at ammunition, våben og bundstykker er låst inde hver for sig på kasernen. Man ved endnu ikke hvilke våben, der er forsvundet, men ifølge obersten råder kasernen, der er hjemsted for gardehusarregimentet, over alt fra håndvåben over panserværnsvåben til bæltekøretøjer.


Røvere stjal våben fra kaserne