Nytt

Al Qaida i Irak, AQI, slapp løs tre kvinnelige selvmordsbombere i Bagdad mandag. Kvinnene detonerte seg selv midt i en shia-prosesjon på vei mot den gyldne moskeen over imam Moussa al-Kadhim.

Det var et tydelig budskap: å angripe en av shiaenes største helligdager. 32 ble drept og 100 såret.

Al Qaida har i stigende grad tatt i bruk kvinnelige selvmordsbombere. Det tas som tegn på at de har problemer med rekrutteringen, og sikkerhetstiltakene. Kvinner har lettere for å slippe gjennom. Regjeringen har utdannet kvinnelige politikonstabler, og ca 200 var utplassert mandag, men ikke i selve prosesjonen.

I hele 2007 var det sju kvinnelige selvmordsbombere. Hittil i år har det vært 27. Det sier en hel del.

Det gikk også av en selvmordsbombe i Kirkuk, som er den oljerike hovedstad i nord som kurderne gjerne vil ha som sin. Politisjefen mente at det også var en kvinne, men amerikanerne var ikke sikre. Her ble minst 25 mennesker drept og 185 såret.

Al Qaida er desperat, men kan enda slå fra seg.

Female suicide attackers kill 57 in Iraq