Nytt

Rundt 35 PKK-tilhengere vandaliserte tre tyrkiske klubber i Køln onsdag kveld. Det skal være en «Nei til terror»-demonstrasjon i Køln søndag. Aktivistene ville dele ut flygeblad hvor de truet med gjengjeldelse hvis det forekom anti-PKK eller anti-kurdiske slagord.

Hendelsen illustrerer at konflikten mellom PKK og Tyrkia kan forplante seg til Tyskland, hvor det bor 600.000 kurdere og flere millioner tyrkere.

Meanwhile, Berlin-based experts told Agence France-Presse this week that Kurds living in Germany are forced to hand over millions of euros to the PKK to fund its bloody separatist campaign in southeastern Turkey. While some of the country’s 600,000 Kurdish immigrants give the money willingly, others are blackmailed by KONGRA-GEL, the PKK’s political wing, a spokesman for Germany’s BfV domestic intelligence services said.


PKK supporters attack Turkish clubs in Germany