Nytt

Hamas blir ofte rost for sitt helsearbeid. Men det forhindrer ikke at de nå har gitt ordre om å stenge alle privatklinikker i Gaza. Legene skar ned arbeidstiden i offentlige sykehus til tre timer, i protest mot at Hamas arresterte en pro-Fatah-lege.

Det finner ikke Hamas seg i. De har gitt ordre om at alle privatklinikker skal stenge. De legene som nekter å bøye seg vil bli avskjediget fra offentlige sykehus. Men legene blir betalt av Fatah. Det Hamas gjør er å spille hasard med palestinernes helsetilbud.

Men Hamas finner seg ikke i at noen utfordrer deres makt.

Most doctors at Gaza’s public hospitals are paid by Fatah and loyal to its West Bank administration. They cut their daytime hospital schedule to three hours a day this month on Fatah’s orders to protest Hamas’ arrest of a prominent Fatah-linked physician.

The doctors have been receiving patients outside their newly shortened hours in expensive private clinics, which Hamas said it was closing immediately. Doctors who do not comply will be fired from their hospital jobs, and clinics will be scrutinized to ensure they are properly registered and licensed, Hamas officials said.

Hamas shuts Fatah-linked Gaza clinics