Kommentar

I Tunis vedtog 17 arabiske landes udenrigsministre en erklæring, hvor de opfordrer den danske regering til at straffe ophavsmændene til de 12 famøse Muhammed-tegninger, der blev gengivet i Jyllands-Posten i september sidste år.

– Rådet af arabiske indenrigsministre fordømmer stærkt krænkelsen af Islam og profeten, der er gengivet i den danske presse, og det beder den danske regering om at straffe med bestemthed ophavsmændene til disse forseelser, hedder det.

De opfordrer også den danske regering til at ‘sikre, at dette ikke gentager sig’.

I Irak måtte den danske ambassadør stå skoleret i det irakiske udenrigsministerium over for udenrigsminister Hoshiayar Zebari.(ritzau)

Ministers from 17 Arab countries issued the statement after a two-day meeting in Tunis to strengthen co-operation against terrorism.

«The council of Arab interior ministers strongly denounce the offence to Islam and the prophet published in the Danish press and ask the Danish government to firmly punish the authors of these offences,» the statement said.
Secretary General of the Arab League Amr Moussa, who attended the meeting, criticised the European press.

«Why do they talk about democracy and freedom of expression just when the issue concerns Islam?» he asked. «If it concerns other religions the facts will change.» (bbc)