Kommentar

Frihetspartiet i Østerrike er nesten stuerent og Jörg Haider har brutt ut og dannet et nytt parti, men det er kanskje ikke den på forhånd stigmatiserte høyresiden i Østerrike som bør bekymre mest? Det er sosialdemokrater som omfavner antisemittismen og sørger for å utgi den sterkt jødefiendtlige «Israel Shamir»s vrøvl. Kort sagt handler det om den jødiske verdenskonspirasjonen og om at jødene står bak alt som venstresiden mener er gærnt.

«Blomstene i Galilea» utgis i Østerrike av ProMedia, et forlag på den politiske venstresiden, med forord av Fritz Edlinger, generalsekretæren i Det østeriksk-arabiske vennskapssamfunnet og tidligere politiker for sosialdemokratene SPÖ.
Edlinger står også som redaktør av den østerrikske utgivelsen, skriver forfatter Karl Pfeifer.

President for vennskapssamfunnet er en annen sosialdemokrat, tidligere innenriksminister Karl Blecha. Blecha holdt i 2000 en rasistisk hat-tale mot Israel, der han oppfordret Østerrike og Europa til å frikoble seg fra USA som «jødestatens beskytter», og der han omtaler israelere/jøder som brannstiftere og barnemordere (Die SPÖ und ihre braunen Wurzeln).

Edlinger inkluderer i utgivelsen også «The shadow of Zog» (Zog=Zionist Occupation Government») skrevet av «Shamir», som også heter/kaller seg Jörgen Jermas og utgir seg for å være både jødisk intellektuell og gresk ortodoks kristen.

Pfeifer skriver:

Shamir himself notes on his German homepage that the ZOG article was translated into German for the so-called Deutsche Kolleg, an intellectual outfit whose active leaders, Reinhold Oberlercher and Horst Mahler, found their way from the radical left to the nazi right. The purpose of the Deutsches Kolleg is to act as a nazi ideological and linguistic training centre. Oberlercher and the ex-terrorist Mahler want to ban Jewish communities and their declarations often amount to nothing less than anti-Semitic and racist tirades.

Shamir depicts the Jews as being totally malign by nature with negative traits that are incorrigible. Because of their «bad nature», he thinks that Jews have to be seen not as individuals but as a collective, that they re2_kommentar essentially alien in their surrounding societies, that they bring disaster to their «host societies» or even the whole world. Because the Jews allegedly exercise their influence secretly, he evidently feels obliged to «unmask» their conspiratorial character.

This so-called «new anti-Semitism» has insidiously made its way into wider political debate and is much favoured by Islamists and Arab nationalists who reject any chance for peace in the Middle East.
No wonder that Israel Shamir is together with Hanan Ashrawi, Ilan Pappe and Lea Tsemel member of the board of «Remember Deir Yassin». …og Mordechai Vanunu er med på laget, kan vi tilføye.

Omfavnelsen av «Shamir» fra den sosialdemokratiske venstresiden gjennom det arabisk-østerrikske vennskapssamfunnet illustrerer tydelig sammensmeltningen av sosialisme og pro-arabisme/arabisk nasjonalisme med antisemittisme og nazistisk tankegods. Selv identifiserer «Shamir» seg med venstresiden, men det han sier og forkynner kunne like godt trykkes opp som en ny «Mein Kampf».

Swedish anti-Semite published in Austria:
Definition of Anti-Semitism
From Karl Pfeifer in Austria

Karl Pfeifer on «Israel Shamir» and the Austrian Left