Det går mot en stor markering av 60-årsdagen for befrielsen av Auschwitz. BBC sender en helt ny dokumentarserie «Auschwitz: The Nazis and «The Final Solution».

Teknikker for produksjon av historiske dokumentarer har tatt et stort sprang. Det er interessant å lese Detlef Sieberts fremstilling av hvordan det var å lage serien. Hovedpersonene snakker tysk! Når serien er sendt vil teksten bli lagt ut på hjemmesiden.

For this reason, the drama scripts of ‘Auschwitz – The Nazis and the Final Solution’ will be made available on this website when the series finishes. By this means, viewers can judge for themselves how much research went into the dramatic reconstructions in the series, to ensure historical accuracy.

Hjemmesiden rommer allerede et vell av materiale. Serien vil sikkert også komme på DVD. Norli bokhandel har allerede boken av samme navn.

Digitale teknikker tar noe av makten fra institusjonene og overfører den til den enkelte borger, som kan sitte i sitt hjem og når som helst studere kilder, film, artikler.

BBC – History – Genocide Under the Nazis