Kommentar

Mulla Krekar og Ansar al-Islam vies stadig mer offentlig oppmerksomhet i USA og internasjonalt. Bare denne uken har saken vært omtalt av NBC News, ”New Terrorist Concern in U.S.”, i nettavisen Frontpage magazine, ”Norway’s Terrorist Haven”, sistnevnte riktignok med visse uetterretteligheter, som at Krekar fortsatt er fengslet, dessuten i siste nummer av Newsweek, ”Terror: Still Up to No Good?”. Sammen med den nye siktelsen fra Jordan kan dette være et signal om at noe er i gjære så snart norske myndigheter kommer til en konklusjon.

Irakisk politi fant nylig 13 videokassetter med praktisk/teknisk veiledning for terroraksjoner. Videoene inneholder referanser til både al-Qaida og Ansar al-Islam.

«The existence of the videos emerged as Britain’s new prime ministerial envoy to Iraq warned in his first public remarks that al-Qaeda and Ansar al-Islam – or offshoots of them – were now a «serious» long-term threat in Iraq.

In a press conference in Baghdad yesterday, Sir Jeremy Greenstock, a career diplomat with experience of the Middle East, said: «There is no doubt that al-Qaeda and Ansar al-Islam are involved, but they are mutating all the time, making different arrangements and liaising with people and probably tying up with former loyalists to Saddam Hussein.»

Les også

-
-
-
-